Projectes

L'Institut Provençana participa en projectes i programes de col·laboració i intercanvi d'àmbit nacional i internacional internacional.

Família professional: Comerç i màrqueting i informàtica i comunicació

L'alumnat del CFGS de Màrqueting i publicitat va desenvolupar diferents accions de màrqueting  per una empresa proveïdora tèxtil que acaba de crear la seva pròpia marca Eco[Tono], com per exemple fer una sessió de fotos amb les samarretes en les que ells mateixos són els models, un aparador al centre, una enquesta a una part representativa de l’alumnat del centre, un vídeomood que es va visualitzar a la pantalla led situada al pati de l’institut, el packaging de les samarretes...

L’objectiu del projecte és utilitzar l’Institut com a test de mercat per donar a conèixer la marca i saber l’acceptació de la marca per un públic objectiu jove.

Com a contraprestació l'empresa proveirà al centre de camisetes 100% ecològiques tant pel teixit com per la manera de tintar, que és completament innovadora, que s’utilitzaran a la botiga simulada.

Dos grups d'alumnes de DAW va desenvolupar la pàgina web de l'empresa.

El projecte es va exposar com a bona pràctica a la trobada per famílies del 4/5/2021, on cada professora que va participar al projecte, va explicar de quina manera s’havia  implicat el seu mòdul en el desenvolupament de la marca, en conèixer l’opinió de l’alumnat del centre sobre la marca i en el desenvolupament de la pàgina web.

L’Institut Provençana s’ha adherit recentment a l’Associació catalana per al foment de l’Economia del Bé Comú, essent el primer institut d'ensenyament secundari de Catalunya en formar part d’aquest espai de participació i transformació al que s’estan adherint entitats públiques ben diverses, com el districte barceloní d’Horta – Guinardo, La Universitat de Barcelona o l’Hospital - Institut universitari Guttmann, adscrit a la UAB.

L'institut participa en el Programa d'Impuls de les Llengües Estrangeres (PILE) mitjançant un ampli ventall d'activitats realitzades en llengua estrangera (majoritàriament anglès, però també francès).

Les activitats tenen característiques molt diverses i impliquen la impartició de continguts tècnics i/o teòrics juntament amb l'aprenentatge de la llengua estrangera.

Alguns dels materials i/o activitats realitzats es recullen en el bloc del PILE.

Aquest projecte neix per fomentar la recuperació i transformació de contenidors marítims com a habitatges socials i equipaments, aplicant criteris de sostenibilitat.

El departament d’edificació i obra civil de l’institut Provençana l’ha desenvolupat, a partir d’una iniciativa de Julio Martínez Alcalde, qui ha dedicat part de la seva trajectòria professional a iniciatives vinculades a l’economia social.

En conseqüència les propostes presentades s’orienten a l’àmbit de l’economia col·laborativa amb finalitats socials, vehiculades des del món educatiu de la Formació Professional.

Per a ampliar la informació accediu a aquest enllaç.

El departament d’Edificació i Obra Civil participa en el programa ARCE “La rehabilitación del patrimonio arquitectónico. Propuestas locales y globales en la era de la sostenibilidad” en el projecte de rehabilitació del conjunt industrial de Can Trinxet al’Hospitalet de Llobregat.